Code & More

Powered by Matritel

Tanulj fejlesztést! Ezt az 5 dolgot nyerheted vele

Sokan, sokféle okokból szeretnének fejlesztést tanulni. De van néhány olyan általános előnye, ami miatt abban az esetben is megfontolandó a karrierváltás, ha eddig nem érezted magadhoz közel a számítógépek, szoftverrek, applikációk világát. (De nyilván, nem is utasítod el teljesen a lehetőséget.)

adult-airport-backpack-838413.jpg1. Karrierváltási lehetőség valami sokkal jobbra

Gyakran kérdezzük meg a hozzánk akár csak interjúra érkezőket, illetve az itt tanulókat is, hogy miért akartak váltani, miért nem volt már jó, amivel korábban foglalkoztak? A válaszok legtöbbször az alábbiak: 

  • unalmas volt a korábbi munkájuk, kényszerből végezték - pl. végzettség, lehetőségek hiánya miatt,
  • kiégtek a korábbi munkavégzés során, nem láttak már kihívást a munkájukban,
  • szereztek egy diplomát, de a terület már nem érdekelte őket "élesben", bekerülve a munkaerőpiacra,
  • nem látnak megfelelő jövőképet a jelen helyzetben, és olyasmire váltanának, ami sokkal több lehetőséget tartogat - akár élethosszig biztosítva egy fix karriert,
  • az átlagosnál dinamikusabban növekvő, versenyképes jövedelmet szeretnének, azonban a jelenlegi területükön az egzisztenciális előrelépés lehetősége korlátozott,
  • érdeklődnek a fejlesztés világa, az innovációk, technológia iránt, és szeretnének ebből bevételforrást is kreálni.

Ezeket az indokokat nem is nagyon kell elemezni, mert teljesen egyértelműek. Akik felismerik ezeket az igényeket, nagyon rövid idő alatt az IT kapujában találják magukat.

img-4702.jpg2. Már a fejlesztői bootcamp ideje alatt nagyon komoly fejlődésen lehet keresztülmenni - nemcsak a szakmai tudást illetően

Egy februárban nálunk végzett, a jelenlegi képzésen mentorként tevékenykedő srác, Geri azt mondta a záró interjún, hogy rengeteget fejlődött az időbeosztási, munkaütemezési képessége a bootcamp alatt. Hiszen, a képzés diktálta (meglehetősen feszített) tempóban nem úszhatott el, ez pedig nagymértékben fejlesztette az addig "alvó" képességét. 

A projektszakasznak köszönhetően, ami egy fejlesztői képzés fontos része - ideális esetben -, azok is megtanulnak csapatban dolgozni, akiknek erre korábban nem volt lehetőségük, vagy nem igazán ment nekik. A scrum vagy agilis módszertanok alkalmazása általános az IT-csapatokban, így a JAVA bootcampen is ezekkel dolgozunk.

3. Valami nagyon-nagyon előremutatóban ad lehetőséget "jelen lenni"

A technológiai fejlődések minden egyes napunkat átitatják, elég csak az IoT-re, a mesterséges intelligenciák terjedésére vagy a blokklánc-technológiákra gondolni. A fejlesztés megtanulásával egy folyton lobogó tűz közelébe lehet kerülni, és elsőként, "belsősként" értesülni mindarról, ami más számára sci-fi, vagy legalábbis, nem több, mint egy újabb hír. Nyilván, nem fejleszt mindenki robotokat vagy gazdagszik meg brutálisan egy újabb közösségi applikáció piacra dobásából, de sokkal több előrelépésre, tanulásra van lehetősége, mint a más területen tevékenykedő embereknek. 

4. Távlatokban lehet gondolkodni

Aki fejlesztésre adja a fejét, az egy életre szóló karrierre "ír alá szerződést". Olyan tudást sajátít el, amire újabb és újabb ismereteket építhet. Ehhez persze szükséges egyfajta attitűd, belső indíttatás és nyitottság a folyamatos tanulás, fejlődés iránt... De ha mindez megvan, akkor rengeteg kapu tárul ki az ember előtt, és többé nem kell azon gondolkodnia, merre is menjen tovább. Legfeljebb, a területen belül.

Egyik jelenlegi képzés résztvevőnk, Krisztián szerint például annyira alapvető tudás lesz lassan a fejlesztés, mint idegen nyelven beszélni - és annak lesz sokkal biztosabb jövője, aki ez elől nem zárkózik el.

chicago-4140659_1920.jpg5. Nincs többé helyhez kötöttség

Vagyis egy kicsit van, hiszen, ha valaki be akar kerülni egy IT-s pozícióba, például a mi bootcampünkről, akkor kérheti a segítségünket az elhelyezésében. (Sőt, egy bizonyos konstrukciónál még biztosítunk is állásgaranciát.) Ez azért fontos, mert bár 20+ ezer fejlesztő hiányzik a területről, azért nagyon nem mindegy a cégeknek még így sem, kit vesznek fel. Belátható időtávon belül azonban - 2-4 év - számos olyan lehetőség is megnyílik az ember előtt, ami másképp nehezebben, vagy egyáltalán nem lenne lehetséges. Például, mivel a szakemberhiány világszintű, lényegében bárhol el tud helyezkedni. Sőt, sok amerikai, kanadai, angol, német stb. központú cég magyar részlege nyújt lehetőséget a munkavállalóinak arra, hogy később a kinti irodák valamelyikében folytassák pályájukat. Akik pedig bátrak és tehetségesek, saját vállalkozásban, szabadúszó karrierben is gondolkodhatnak idővel.

2019. 05. 28-án pedig várunk szeretettel nyílt napunkra, ha fejlesztést tanulnál! Nézz körbe, kérdezz, informálódj :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://matritellabs.blog.hu/api/trackback/id/tr7314823842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Code & More

Programozó karrier + tech érdekességek és aktualitások + képzés és szakmai gyakorlat

Friss topikok

Címkék

adatok (1) agilis (1) AI (5) ai (1) algoritmus (1) alkalmazott (1) állás (6) állásinterjú (1) álláskeresés (2) applikáció (1) appok (1) átképzés (1) automatizáció (1) betegség (1) bill gates (1) bizalom (1) biztonság (1) bölcsesség (1) boldog (1) boldogság (1) bootcamp (28) borász (1) budapest (1) burnout (1) célok (1) csapatmunka (1) demo (1) e-learning (1) edukálás (1) edzés (1) egészség (1) egyiptom (1) egzisztencia (3) élet (2) életmód (5) elon musk (1) el camino (1) érdekes (2) experience (1) fáradtság (1) fejlesztés (59) fejlesztő (42) fejlesztői képzés (20) fejlesztő állás (4) fejlődés (14) felgyorsult (1) film (1) főnök (1) főzés (1) frusztráció (2) gasztronómia (1) gazdaság (1) gender (1) generáció (1) generációk (1) generalista (1) gyakorlat (3) hard skillek (2) harmónia (1) hír (1) hírek (1) híres ember (1) home office (6) horoszkóp (1) hr (3) humor (2) idézetek (2) infóest (1) információ (1) informatika (34) informatikus (3) Instagram (1) intelligencia (3) interjú (1) internet (1) introvertált (1) iot (2) ipari forradalom (1) iphone (1) iskola (1) IT (47) it (1) IT-karrier (4) járvány (1) játékfejlesztés (1) java (13) jóbarátok (1) jubileum (1) junior (1) kamera (1) karácsony (1) karantén (1) karrier (42) karrierépítés (14) karrierkezdés (1) karriertervezés (1) karrierváltás (21) kávé (1) kávészünet (1) képesség (1) képzés (18) kérdések (1) kertészmérnök (1) kezdő (1) kiégés (5) kiegyensúlyozott (1) kihívás (1) kódolás (3) konferencia (2) köntös (1) környezet (1) koronavírus (1) kutatás (1) laptop (1) lehetőség (4) lifestyle (1) linus torvalds (1) linux (1) machine learning (2) macska (1) maradj otthon (1) matritellabs (15) meeting (1) megújulás (1) mém (1) menő (1) mesterséges intelligencia (11) MI (2) mobil (1) modern (3) módszertan (1) motiváció (3) munka (37) munkaerőhiány (1) munkaerőpiac (18) munkahely (29) munkahelyváltás (8) negyvenfelett (1) negyvenplusz (1) networking (1) niksen (1) női szerepek (2) nők (2) nyílt nap (1) okosotthon (3) okosváros (1) oktatás (14) online (1) önmegvalósítás (20) otthon (2) produktív (1) produktivitás (1) programnyelv (1) programozás (32) programozó (33) programozó fizetés (1) projekt (1) psziché (1) pszichológia (2) random (1) recruitment (4) relax (1) robotika (2) sci-fi (1) scrum (1) siker (4) sikeres karrier (2) skillek (1) soft skillek (16) sorozat (1) specialista (1) sport (1) steve jobs (1) streaming (1) stressz (2) szabadúszó (1) szakma (1) személyiség (3) személyiségfejlesztés (1) szoftverfejlesztő (7) szoftvertesztelő (1) szünet (1) tájékoztatás (1) tanulás (28) társadalom (1) távmunka (1) tech (26) technológia (6) telefon (1) tervezés (1) tesztelő (1) tévé (1) tippek (2) trend (2) tudás (1) tudomány (1) tudósok (1) új állás (3) utazás (1) útravaló (1) üzenet (1) változás (13) változtatás (4) vezető (1) világ (2) virtuális (2) virtuális asszisztens (2) vírus (1) VR (1) workshop (1) y (1) y generáció (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása