Code & More

Powered by Matritel

5 bizonyított ok, amiért a szoftverfejlesztés a világ legjobb munkája
A U.S. News & World Report vizsgálatának eredménye szerint

Ha nem vagy elégedett az állásoddal, legyen az bármilyen területen, íme, az alternatíva: legyél fejlesztő, hiszen akkor a világ legjobb munkáját végezheted! Miért is kapta meg hivatalosan is ezt a bélyeget? Íme!

Magas bevételi lehetőség

Szoftverfejlesztőként átlagosan magasabb bevételre tehetsz szert, mint egyéb pozíciókban. De a kulcs egyébként nem is maga a fizetés, hanem az, hogy itt érheted el leggyorsabban a kívánt mértékű jövedelmet. Míg más jól fizető pozíciókhoz sokszor hosszú évek tanulása szükséges, és/vagy rengeteg tapasztalat, többéves szakmai gyakorlat, addig a fejlesztők már juniorként is az átlagfizetés fölé lőhetnek, amikor bérigényt határoznak meg egy állásra jelentkezéskor.

Csekélyebb mértékű munkahelyi stressz 

Nem áltatunk senkit azzal, hogy fejlesztőnek lenni mindig sétagalopp, hiszen ott is érheti stressz és feszültség az embert. (Főleg, hogy az igazán jó fejlesztő mindig mindent meg akar oldani, ami azért okozhat belső indulatokat, ha nem megy azonnal. Vagy határidőre.) Nyilván a stresszfaktor az adott cégtől is függ, ahova a munkavállaló kerül, de annyi bizonyos, hogy számos más jól fizető álláshoz képest, itt a legkisebb mértékű a várható görcs.

Elhelyezkedési lehetőségek

Fontos szempont a "legjobb állás" versenyben az is, hogy mennyire könnyű bejutni az adott területre, és milyen lehetőségek várják már akár kezdőként az embert. Ilyen szempontból világszerte, de hazánkban főleg kiemelkedik a fejlesztés/programozás, hiszen jelenleg kb. 22 000 IT-s hiányzik a területről! Ebben persze sokféle pozíció benne van, nemcsak a szoftverfejlesztés. Mindenesetre egy elhivatott, tanulékony és kellő affinitással rendelkező szakember akár már minimális tapasztalattal is viszonylag jó pozícióba kerülhet, ha a meglévő tudása biztos, és motivált annak folyamatos bővítésére.

Munka-magánélet egyensúlya

A kiemelkedő bevétellel rendelkező munkavállalók egyik legnagyobb problémája jellemzően az, hogy a munka erősen rányomja a bélyegét a magánéletükre. Azaz gyakran nincs olyanjuk. Mémeken vicces a munkamániás szoftverfejlesztők non-stop "kockulásának" ábrázolása is, akik a párkapcsolatot még hírből sem ismerik, de ez a mai fejlesztőkre már egyáltalán nem igaz. Egy igazán lelkes és motivált szakember általában a szabadidejéből is szívesen áldoz a munkájára, de ez minden területtel így van. Fejlesztőként abszolút lehetséges harmonikus magánélet fenntartása.

Az USA-ban végzett kutatásról, amely bizonyította, hogy a fejlesztői a világ legjobb pozíciója, ezen a linken olvashatsz bővebben.

Képzési lehetőségek

A szoftverfejlesztésben tényleg komoly előnyt jelent, hogy a (junior) szakemberré válás nem igényel több éves tanulást. Mivel egy folyamatosan változó, rengeteg ággal rendelkező területről van szó, egy-egy specifikus tudás elsajátítása már néhány hónap alatt teljesíthető abban az esetben, ha megvannak valakiben a szükséges alapkészségek. (Nem kell matekzseninek lenni, de a logikus és rendszerben való gondolkodás képessége, illetve az analitikus látásmód elengedhetetlen.)

A Matritel Labs JAVA képzése például 5 hónapos, de ez idő alatt legalább 800 órás. A képzésből 3 hónap elméleti oktatás, 2 pedig kifejezetten csak gyakorlat, az IT cégeknél is alkalmazott módszereket követve. Vagyis nemcsak a "szakmára", hanem magára a munkahelyi jelenlétre is felkészülést nyer a majdani fejlesztő, ami jelentősen megkönnyíti majd a szakmai életét. Érdekel a képzés, IT-karrierben gondolkodsz, vagy van olyan ismerősöd, aki nyitott lenne rá? Olvass utána ITT, mit is kínálunk!

computer-2157100_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://matritellabs.blog.hu/api/trackback/id/tr5514580052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Code & More

Programozó karrier + tech érdekességek és aktualitások + képzés és szakmai gyakorlat

Friss topikok

Címkék

adatok (1) agilis (1) AI (5) ai (1) algoritmus (1) alkalmazott (1) állás (6) állásinterjú (1) álláskeresés (2) applikáció (1) appok (1) átképzés (1) automatizáció (1) betegség (1) bill gates (1) bizalom (1) biztonság (1) bölcsesség (1) boldog (1) boldogság (1) bootcamp (28) borász (1) budapest (1) burnout (1) célok (1) csapatmunka (1) demo (1) e-learning (1) edukálás (1) edzés (1) egészség (1) egyiptom (1) egzisztencia (3) élet (2) életmód (5) elon musk (1) el camino (1) érdekes (2) experience (1) fáradtság (1) fejlesztés (59) fejlesztő (42) fejlesztői képzés (20) fejlesztő állás (4) fejlődés (14) felgyorsult (1) film (1) főnök (1) főzés (1) frusztráció (2) gasztronómia (1) gazdaság (1) gender (1) generáció (1) generációk (1) generalista (1) gyakorlat (3) hard skillek (2) harmónia (1) hír (1) hírek (1) híres ember (1) home office (6) horoszkóp (1) hr (3) humor (2) idézetek (2) infóest (1) információ (1) informatika (34) informatikus (3) Instagram (1) intelligencia (3) interjú (1) internet (1) introvertált (1) iot (2) ipari forradalom (1) iphone (1) iskola (1) IT (47) it (1) IT-karrier (4) járvány (1) játékfejlesztés (1) java (13) jóbarátok (1) jubileum (1) junior (1) kamera (1) karácsony (1) karantén (1) karrier (42) karrierépítés (14) karrierkezdés (1) karriertervezés (1) karrierváltás (21) kávé (1) kávészünet (1) képesség (1) képzés (18) kérdések (1) kertészmérnök (1) kezdő (1) kiégés (5) kiegyensúlyozott (1) kihívás (1) kódolás (3) konferencia (2) köntös (1) környezet (1) koronavírus (1) kutatás (1) laptop (1) lehetőség (4) lifestyle (1) linus torvalds (1) linux (1) machine learning (2) macska (1) maradj otthon (1) matritellabs (15) meeting (1) megújulás (1) mém (1) menő (1) mesterséges intelligencia (11) MI (2) mobil (1) modern (3) módszertan (1) motiváció (3) munka (37) munkaerőhiány (1) munkaerőpiac (18) munkahely (29) munkahelyváltás (8) negyvenfelett (1) negyvenplusz (1) networking (1) niksen (1) női szerepek (2) nők (2) nyílt nap (1) okosotthon (3) okosváros (1) oktatás (14) online (1) önmegvalósítás (20) otthon (2) produktív (1) produktivitás (1) programnyelv (1) programozás (32) programozó (33) programozó fizetés (1) projekt (1) psziché (1) pszichológia (2) random (1) recruitment (4) relax (1) robotika (2) sci-fi (1) scrum (1) siker (4) sikeres karrier (2) skillek (1) soft skillek (16) sorozat (1) specialista (1) sport (1) steve jobs (1) streaming (1) stressz (2) szabadúszó (1) szakma (1) személyiség (3) személyiségfejlesztés (1) szoftverfejlesztő (7) szoftvertesztelő (1) szünet (1) tájékoztatás (1) tanulás (28) társadalom (1) távmunka (1) tech (26) technológia (6) telefon (1) tervezés (1) tesztelő (1) tévé (1) tippek (2) trend (2) tudás (1) tudomány (1) tudósok (1) új állás (3) utazás (1) útravaló (1) üzenet (1) változás (13) változtatás (4) vezető (1) világ (2) virtuális (2) virtuális asszisztens (2) vírus (1) VR (1) workshop (1) y (1) y generáció (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása