Code & More

Powered by Matritel

Az igazán kiegyensúlyozott emberek 7+1 szokása

A harmóniának nem az a kulcsa, hogy minden tökéletes legyen, hanem az, hogy például ezekre is képes legyél.

1. Jól dolgozni nem azt jelenti, hogy bele kell halni

Ezt már szerencsére egyre több, főleg IT-cég ismeri fel, és biztosítja a felfrissülés lehetőségét, illetve a munkavállaló-barát, rugalmas hátteret. Tedd, amit kell, ahogy számodra kényelmes! A kiegyensúlyozott emberek képesek felismerni azt, ha az agyuknak igényük van a pihenésre, és nem erőltetik "csakazértis" a munkát, hiszen tudják, annak az eredménye úgysem lenne megfelelő.

2. A szellemi mellett fontos a fizikai terhelés is

A kiegyensúlyozott emberek tudják, hogy a terhelést is egyensúlyban kell elérni. Vagyis, ha a munkájuk szellemileg magasszintű aktivitást igényel, mellé a fizikai mozgást sem hanyagolják el. Ez a konditermi edzés mellett lehet futás, úszás vagy biciklizés is, a lényege a rendszeresség és a terhelés.

3. Adnak, de kérni is képesek

Nagy titka még a harmóniának az is, hogy az ember képes legyen egyensúlyban tartani az adást és a kapást. Azaz, aki folyton csak ad és ad, de nem kér és kap vissza semmit, előbb-utóbb felemészti magát, aki pedig folyton csak kap, de nem ad vissza, előbb-utóbb elveszíti mind a szakmai, mind az emberi kapcsolatait. 

4. Képesek a "niksen"-re

Ez egy holland szó, ami a semmittevést, illetve annak művészetét jelenti, és egyre több kutatás alapján derül ki, hogy hasznos dolog. Nyilván, nem egyenlő azzal, hogy az élet egészében céltalanná válik, viszont a napi rutinból kiszakadva, megengedni magunknak azt, hogy egy ideig - percekig, akár néhány órán át - "ne csináljunk semmit", nézzünk ki a fejünkből vagy a plafonra, állítólag egészséges, produktívvá és kiegyensúlyozottabbá tesz. 

5. Digitális detox

Az előző ponthoz kapcsolódóan... A harmóniában élő emberek le tudják tenni a telefont, a tabletet, a laptopot, pontosan azért, mert tisztában vannak vele: ez is kulcsa a személyes jól-létüknek. Bár szuper a világ fejlődése, és az, hogy appokról vezérelhetjük szinte az egész otthonunkat, de magához a pihenéshez nincs szükség semmilyen eszközre!

6. Szenvedés helyett változtatnak

Amikor nem elégedettek valamivel az életükben, a kiegyensúlyozott emberek tesznek azért, hogy ez változzon. Az önsajnálat helyett inkább a cselekvést választják, mert tudják, a személyes jól-létük a legfontosabb. Nem a világot akarják megváltoztatni, hanem inkább maguk alkalmazkodnak, elfogadják mindazt, ami körülveszi őket - ami egy sokkal járhatóbb út.

Változásra van szükség a karrieredben? IDE kattintva segítünk!

7. A maguk dolgával törődnek

A kiegyensúlyozott emberek nem nyitottak a pletykálkodásra. Ahelyett, hogy mások életében matatnának, ők inkább a saját dolgaikkal foglalkoznak, tanulnak, utaznak stb. És fontos az is, hogy igyekeznek nem hasonlítgatni magukat másokhoz, hiszen tudják, ahány ember, annyiféle életút! A náluk sikeresebb emberek történeteit pedig inkább inspirációként fogják fel.

+1. Egyedül is jól elvannak

Bizony-bizony, a kiegyensúlyozott emberek, bár szeretik a társaságot, nem igénylik, hogy folyamatosan legyenek valahol-valakivel. Szívesen időznek egyedül is, és mindig találnak valamilyen elfoglaltságot így is, ami örömmel tölti el őket. Például tanulnak.

feet-932346_960_720.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://matritellabs.blog.hu/api/trackback/id/tr9715270368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Code & More

Programozó karrier, tanácsok, érdekességek, képzé

Friss topikok

Címkék

AI (3) ai (1) algoritmus (1) állás (3) álláskeresés (1) applikáció (1) betegség (1) bizalom (1) biztonság (1) bölcsesség (1) boldog (1) boldogság (1) bootcamp (19) borász (1) budapest (1) burnout (1) célok (1) demo (1) egészség (1) egzisztencia (3) élet (2) életmód (3) el camino (1) érdekes (2) experience (1) fáradtság (1) fejlesztés (32) fejlesztő (19) fejlesztői képzés (13) fejlesztő állás (4) fejlődés (8) film (1) főzés (1) frusztráció (2) gasztronómia (1) generalista (1) gyakorlat (2) hard skillek (2) harmónia (1) híres ember (1) horoszkóp (1) humor (2) idézetek (2) infóest (1) informatika (21) informatikus (3) Instagram (1) intelligencia (2) internet (1) introvertált (1) iot (2) iphone (1) iskola (1) it (1) IT (25) IT-karrier (3) játékfejlesztés (1) java (12) jóbarátok (1) jubileum (1) kamera (1) karrier (30) karrierépítés (9) karrierkezdés (1) karriertervezés (1) karrierváltás (14) képesség (1) képzés (14) kertészmérnök (1) kiégés (5) kiegyensúlyozott (1) kódolás (2) konferencia (2) laptop (1) lehetőség (3) machine learning (2) macska (1) matritellabs (9) megújulás (1) mém (1) menő (1) mesterséges intelligencia (4) MI (1) mobil (1) motiváció (3) munka (13) munkaerőhiány (1) munkaerőpiac (10) munkahely (14) munkahelyváltás (7) negyvenfelett (1) negyvenplusz (1) networking (1) niksen (1) női szerepek (1) nők (1) nyílt nap (1) okosotthon (3) oktatás (11) önmegvalósítás (12) programnyelv (1) programozás (16) programozó (16) programozó fizetés (1) projekt (1) psziché (1) random (1) recruitment (3) relax (1) robotika (1) siker (3) sikeres karrier (2) skillek (1) soft skillek (9) sorozat (1) specialista (1) sport (1) stressz (1) szakma (1) személyiség (2) személyiségfejlesztés (1) szoftverfejlesztő (5) tanulás (20) tech (11) technológia (4) telefon (1) tévé (1) trend (2) tudás (1) tudomány (1) tudósok (1) új állás (3) utazás (1) útravaló (1) üzenet (1) változás (9) változtatás (3) világ (1) virtuális (1) virtuális asszisztens (2) workshop (1) Címkefelhő