Code & More

Powered by Matritel

"Folyamatosan érzem, hogy jó helyen vagyok" - interjú hallgatónkkal, Diával

Junior JAVA képzésünk az utolsó hajrába érkezett, azaz megkezdődött a projektfázis. Ekkorra már minden hallgató hihetetlen mértékű tudásanyaggal gazdagodott, az első, tanulással töltött időszak pedig élesre kapcsol: vajon melyik jelenti a nagyobb kihívást? Nálunk a gyakorlati szakasz valós projektet jelent, egy osztrák, távközléssel foglalkozó megbízónk a képzéses csapatnak adott ki tool fejlesztési feladatokat, és az első demók után már jól látszik: elképesztően ügyesek a hallgatók.

dia_kicsi.pngDiával, aki az egyetlen női tagja a csapatnak, és aki családanyaként, nyelvészeti terület után döntött a karrierváltás mellett, arról beszélgettünk, hogy éli meg a képzést, a gyakorlatot, és látja-e magát a jövőben ezen a területen.

#Labs: Elképesztően elhivatott és szorgalmas voltál már az első pillanattól kezdve. Hogy vagy most?

"Fáradtabb vagyok, ez tény, de az utolsó vizsga, illetve annak eredménye nagyon feldob. A gyakorlaton megint új technológiát kell megtanulni, töményen jönnek az információk, rengeteg a tanulás, a felfedezések. De Tamás - a gyakorlatot koordináló mentor - sokat segít."

#Labs: Mi jelenti a képzésen, vagy akár most, a gyakorlati fázisban a legnagyobb kihívást?

"Amikor valamit nem tudok azonnal, és próbálom megérteni. Ez olyan, mint egy hullámvasút. Keresünk egy fogódzót, amin elindulunk, és a próbálkozás végül előrevisz, siker, amikor valami működni kezd, ami addig nem."

#Labs: Egy bootcamp, egy karrierváltás esetén jellemző lehet végül a terület-elhagyás. Te továbbra is látod magad a programozói világban?

"Folyamatosan érzem, hogy jó helyen vagyok - miért is nem kezdtem sokkal hamarabb? A projektfázis pedig nagyon jó, hogy valódi feladat! Még picit visszakanyarodva az előző kérdéshez is egyébként, a területen kellő csapatmunka mindig továbbvisz, egyedül nehezebb lenne..."

#Labs: Mi az, amiben úgy érzed, változtál a képzés alatt? 

"Magabiztosabb lettem, nem csak ezen a téren. Ha ezeket meg tudom csinálni, akkor úgy érzem, bármit! Emellett az angolom is fejlődött, és nyilván, a prezentáció... Korábban, ha ilyen feladat volt, inkább igyekeztem kerülni, most már az sem zavar, hogy angolul kell előadnom a demókon."
ketiga_borito.png

#Labs: A képzésről mi a véleményed így, a nagyján már túl?

"Továbbra is úgy gondolom, nagyon profi és célratörő a képzés, jó a tananyag és a hozzáállás is. Jó volt, jó bejönni reggel, hiszen ez egy kisebb csoport, egy védett közeg, ami jót tesz a tanulásnak. De kell a projektfázis, hogy elmélyítse a tudást, kicsit kiszedjen a burokból. A családdal nyilván egyezkedni kell, hiszen nekem most a képzés a munkám, de megoldjuk."

#Labs: Mennyire érzed magabiztosnak magad abban, hogy megállod a helyed a munkaerőpiacon - és milyen korábban 5, az ExperienceIT-s csatlakozókkal együtt, 7 férfi között dolgozni?

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy megállom. Nagyon sokat kaptam a képzésen. A fiúkkal pedig maximálisan egyenrangú felek vagyunk. Itt tényleg nem éreztette soha, senki, hogy egyedüli nő vagyok a csapatban."

Köszönjük szépen Diának a beszélgetést - és további hasonló lelkesedést, eltökéltséget és sikereket kívánunk neki, projektszakaszon innen és túl.

Az interjúval pedig az sem titkolt szándékunk, hogy szóljunk kicsit a lányokhoz, nőkhöz. Ez egyáltalán nem kizárólag férfiterület, egy nőnek is lehet hozzá ugyanolyan affinitása. Sokkal lényegesebb benne a szorgalom, az elhivatottság, a megoldásorientáltság - és az, hogy ha kell, otthon leülj tanulni, próbálkozni.... A "kiközösítéstől" pedig nem kell félni: a programozás ugyanis pontosan az a terület, ahol nem az számít, ki vagy, és honnan érkezel, hanem az az érdekes, amire képes vagy. Csapatban és egyénileg is.

Kövess minket további infókért:

Facebook

Instagram

Fejlesztői workshopok, képzések - Matritel Labs hivatalos weboldal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://matritellabs.blog.hu/api/trackback/id/tr7614992980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Code & More

Programozó karrier + tech érdekességek és aktualitások + képzés és szakmai gyakorlat

Friss topikok

Címkék

adatok (1) agilis (1) AI (5) ai (1) algoritmus (1) alkalmazott (1) állás (6) állásinterjú (1) álláskeresés (2) applikáció (1) appok (1) átképzés (1) automatizáció (1) betegség (1) bill gates (1) bizalom (1) biztonság (1) bölcsesség (1) boldog (1) boldogság (1) bootcamp (28) borász (1) budapest (1) burnout (1) célok (1) csapatmunka (1) demo (1) e-learning (1) edukálás (1) edzés (1) egészség (1) egyiptom (1) egzisztencia (3) élet (2) életmód (5) elon musk (1) el camino (1) érdekes (2) experience (1) fáradtság (1) fejlesztés (59) fejlesztő (42) fejlesztői képzés (20) fejlesztő állás (4) fejlődés (14) felgyorsult (1) film (1) főnök (1) főzés (1) frusztráció (2) gasztronómia (1) gazdaság (1) gender (1) generáció (1) generációk (1) generalista (1) gyakorlat (3) hard skillek (2) harmónia (1) hír (1) hírek (1) híres ember (1) home office (6) horoszkóp (1) hr (3) humor (2) idézetek (2) infóest (1) információ (1) informatika (34) informatikus (3) Instagram (1) intelligencia (3) interjú (1) internet (1) introvertált (1) iot (2) ipari forradalom (1) iphone (1) iskola (1) it (1) IT (47) IT-karrier (4) járvány (1) játékfejlesztés (1) java (13) jóbarátok (1) jubileum (1) junior (1) kamera (1) karácsony (1) karantén (1) karrier (42) karrierépítés (14) karrierkezdés (1) karriertervezés (1) karrierváltás (21) kávé (1) kávészünet (1) képesség (1) képzés (18) kérdések (1) kertészmérnök (1) kezdő (1) kiégés (5) kiegyensúlyozott (1) kihívás (1) kódolás (3) konferencia (2) köntös (1) környezet (1) koronavírus (1) kutatás (1) laptop (1) lehetőség (4) lifestyle (1) linus torvalds (1) linux (1) machine learning (2) macska (1) maradj otthon (1) matritellabs (15) meeting (1) megújulás (1) mém (1) menő (1) mesterséges intelligencia (11) MI (2) mobil (1) modern (3) módszertan (1) motiváció (3) munka (37) munkaerőhiány (1) munkaerőpiac (18) munkahely (29) munkahelyváltás (8) negyvenfelett (1) negyvenplusz (1) networking (1) niksen (1) női szerepek (2) nők (2) nyílt nap (1) okosotthon (3) okosváros (1) oktatás (14) online (1) önmegvalósítás (20) otthon (2) produktív (1) produktivitás (1) programnyelv (1) programozás (32) programozó (33) programozó fizetés (1) projekt (1) psziché (1) pszichológia (2) random (1) recruitment (4) relax (1) robotika (2) sci-fi (1) scrum (1) siker (4) sikeres karrier (2) skillek (1) soft skillek (16) sorozat (1) specialista (1) sport (1) steve jobs (1) streaming (1) stressz (2) szabadúszó (1) szakma (1) személyiség (3) személyiségfejlesztés (1) szoftverfejlesztő (7) szoftvertesztelő (1) szünet (1) tájékoztatás (1) tanulás (28) társadalom (1) távmunka (1) tech (26) technológia (6) telefon (1) tervezés (1) tesztelő (1) tévé (1) tippek (2) trend (2) tudás (1) tudomány (1) tudósok (1) új állás (3) utazás (1) útravaló (1) üzenet (1) változás (13) változtatás (4) vezető (1) világ (2) virtuális (2) virtuális asszisztens (2) vírus (1) VR (1) workshop (1) y (1) y generáció (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása