Code & More

Powered by Matritel

A bögrés és párnás idézeteken túl: mit jelent pontosan a motiváció?

Az elmúlt évek idézetjárványa és közhely-áradatai után jól tudjuk, hogy motiváltnak lenni menő, kívánt és a sikerhez nélkülözhetetlen. De ezeknél a motiváció jóval többet jelent, mi több: a karrieredben is akkor maradhatsz sikeres, és kerülheted el a kiégést, ha képes vagy rá. Lássuk kicsit komolyabban, természetesen, a munka világában.

A motiváció tulajdonképpen alapfogalom

Milyen a jó munkaerő? Szorgalmas. Kitartó. Vannak ötletei, amikor kell, teljesítménye egyenletes. Nagyjából. És alapvetően ilyen is akarna lenni minden munkavállaló, mert akkor a siker és az előmenetel borítékolható. Mi az, ami ezekben a tulajdonságokban közös, ami ott áll emögött? Naná, hogy a motiváltság.

Fogalmi magyarázata szerint a motiváció olyasmi, a cselekvésre késztet. A karrier esetén tevékeny, aktív, eredményes munkavégzésre. Nevezhetjük egyfajta hatjóerőnek, ösztönző erőnek is - ami a fenti kívánalmaknak megfelelővé tud tenni valakit. Ha a motiváció hiányzik, nincs cselekvés.

Motiváló erők a munkahelyen, azaz, hogyan lesz valaki ilyen munkavállaló?

1. Anyagiak - vannak emberek, akiknek kevésbé számít, mennyit keresnek, inkább a munkavégzésük eszmei értékét nézik, viszont fontos és megkerülhetetlen tény, hogy mindenki pénzből él. Tehát az, hogy az ember rosszabbul élhet vagy jobban élhet, motiváció. Motiváció a váltásra vagy a maradásra.

2. Környezet - az, hogy milyen környékre, épületbe jár be valaki dolgozni, illetve milyen plusz lehetőségek vannak, pl. pihenőszoba, terasz vagy minőségi kávé, komoly motivációt jelenthet. Elvégre, a nap egyharmadát, ébren töltött részének pedig kb. a felét bent kell tölteni a munkahelyen.

3. Egyéb lehetőségek - ha valakinek fontos a terület, amin dolgozik, szívesen fejleszti magát. Azok a munkahelyek, amelyek ennek a lehetőségét nem biztosítják, egy komoly motivációs tényezőt hagynak figyelmen kívül. Ugyanígy igaz ez a külföldi üzleti/tanulmányi utakra is, illetve a cég által szervezett egyéb rendezvényekre.

4. Munka és magánélet összehangolása - a legfontosabb demotiváló erőt gyakran az jelenti, hogy a munkavállaló úgy érzi, nem is éli az életét, a munkája felemészti. Ezt az érzést igyekeznek felülírni azok a ma már szerencsére egyre inkább terjedő lehetőségek, mint az alkalmankénti vagy rendszeres home office, a családbarát és kutyabarát irodák szaporodása, illetve a rugalmas munkaidő, ahol a teljesítés lényegesebb a bent töltött órák számánál.

5. Előrelépés - bár nem mindenki vágyik vezető pozícióra, az, hogy a területén többet érhet el, sokak számára ösztönző hatású. Főleg az Y generációs munkavállalóknak lényeges, hogy lássák, honnan hova juthatnak el belátható időn belül.

6. Szintén a motiváció fenntartását szolgálják a belsős beszélgetések, coaching alkalmak, heti vagy havi értékelések is. Amennyiben ezek megfelelő szakemberrel és stílusban történnek, nagyon hasznosak lehetnek mind az egyéni, mind a csapatok munkavégzésében.

Az egyénnek magát is kell motiválni

Persze, sok esetben merül fel a kérdés: miért nem tudunk motiváltak lenni akkor sem, ha mindez megvan? Erre mindenkinek magában kell megkeresni a választ :) Van, akiknél a karrierváltás előszobája ez, és valójában a területen nem érzik jól magukat, ők, ha bátrak és szerencsések, új utat találnak. Sokszor fordul elő az is, hogy a motiváció hiánya mögött pszichés megbetegedés, kezdődő depresszió áll. Ezt már a szakember tisztje eldönteni. (Ha úgy érzed, nálad megvan ennek a lehetősége, mindenképp keress fel egy tanácsadót!)

Motiváció az egyes területeken

A felsorolt 5 motiváló szempont alapján nem nehéz rájönni, hogy az IT nem véletlenül az egyik legtöbb munkavállalót vonzó terület. Ott ugyanis jellemzőbb, hogy odafigyelnek ezekre, többek közt talán azért is, mert a cégek vagy modern, már teljesen új trendeket követő fiatal, startup-jellegű vállalkozások, vagy olyan országokból érkező multik, ahol a klasszikus, "8-tól 4-ig az asztalnál" munkanapok kifelé mennek a divatból... Ennek relevanciáját pedig kutatások is bizonyítják újra meg újra, a robotika és mesterséges intelligencia elterjedésével pedig a technikai háttere is meglesz a munkanapok rövidíthetőségének, átalakításának. De ez már egy másik cikk témája!

IT-karrier és képzések: Matritel LABS; Állások az IT-ban: MATRITEL.eu

salt-harvesting-3060093_960_720.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://matritellabs.blog.hu/api/trackback/id/tr1715262606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Code & More

Programozó karrier + tech érdekességek és aktualitások + képzés és szakmai gyakorlat

Friss topikok

Címkék

adatok (1) agilis (1) AI (5) ai (1) algoritmus (1) alkalmazott (1) állás (6) állásinterjú (1) álláskeresés (2) applikáció (1) appok (1) átképzés (1) automatizáció (1) betegség (1) bill gates (1) bizalom (1) biztonság (1) bölcsesség (1) boldog (1) boldogság (1) bootcamp (28) borász (1) budapest (1) burnout (1) célok (1) csapatmunka (1) demo (1) e-learning (1) edukálás (1) edzés (1) egészség (1) egyiptom (1) egzisztencia (3) élet (2) életmód (5) elon musk (1) el camino (1) érdekes (2) experience (1) fáradtság (1) fejlesztés (59) fejlesztő (42) fejlesztői képzés (20) fejlesztő állás (4) fejlődés (14) felgyorsult (1) film (1) főnök (1) főzés (1) frusztráció (2) gasztronómia (1) gazdaság (1) gender (1) generáció (1) generációk (1) generalista (1) gyakorlat (3) hard skillek (2) harmónia (1) hír (1) hírek (1) híres ember (1) home office (6) horoszkóp (1) hr (3) humor (2) idézetek (2) infóest (1) információ (1) informatika (34) informatikus (3) Instagram (1) intelligencia (3) interjú (1) internet (1) introvertált (1) iot (2) ipari forradalom (1) iphone (1) iskola (1) IT (47) it (1) IT-karrier (4) járvány (1) játékfejlesztés (1) java (13) jóbarátok (1) jubileum (1) junior (1) kamera (1) karácsony (1) karantén (1) karrier (42) karrierépítés (14) karrierkezdés (1) karriertervezés (1) karrierváltás (21) kávé (1) kávészünet (1) képesség (1) képzés (18) kérdések (1) kertészmérnök (1) kezdő (1) kiégés (5) kiegyensúlyozott (1) kihívás (1) kódolás (3) konferencia (2) köntös (1) környezet (1) koronavírus (1) kutatás (1) laptop (1) lehetőség (4) lifestyle (1) linus torvalds (1) linux (1) machine learning (2) macska (1) maradj otthon (1) matritellabs (15) meeting (1) megújulás (1) mém (1) menő (1) mesterséges intelligencia (11) MI (2) mobil (1) modern (3) módszertan (1) motiváció (3) munka (37) munkaerőhiány (1) munkaerőpiac (18) munkahely (29) munkahelyváltás (8) negyvenfelett (1) negyvenplusz (1) networking (1) niksen (1) női szerepek (2) nők (2) nyílt nap (1) okosotthon (3) okosváros (1) oktatás (14) online (1) önmegvalósítás (20) otthon (2) produktív (1) produktivitás (1) programnyelv (1) programozás (32) programozó (33) programozó fizetés (1) projekt (1) psziché (1) pszichológia (2) random (1) recruitment (4) relax (1) robotika (2) sci-fi (1) scrum (1) siker (4) sikeres karrier (2) skillek (1) soft skillek (16) sorozat (1) specialista (1) sport (1) steve jobs (1) streaming (1) stressz (2) szabadúszó (1) szakma (1) személyiség (3) személyiségfejlesztés (1) szoftverfejlesztő (7) szoftvertesztelő (1) szünet (1) tájékoztatás (1) tanulás (28) társadalom (1) távmunka (1) tech (26) technológia (6) telefon (1) tervezés (1) tesztelő (1) tévé (1) tippek (2) trend (2) tudás (1) tudomány (1) tudósok (1) új állás (3) utazás (1) útravaló (1) üzenet (1) változás (13) változtatás (4) vezető (1) világ (2) virtuális (2) virtuális asszisztens (2) vírus (1) VR (1) workshop (1) y (1) y generáció (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása